Vrancea | 64 soferi au ramas in week end fara permis

acțiune viteză

Timp de trei zile, în perioada 28-30 iunie a.c., la nivelului județului Vrancea, polițiștii rutieri au acționat zilnic, folosind echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAMradare, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Pe lângă acestea, au fost utilizate și aparatele etilotest pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii, 21 de polițiști rutieri au fost prezenți zilnic și au acționat pe drumurile naționale și județene din Vrancea pentru siguranța participanților la traficul rutier și aplicarea măsurilor legale în cazul celor care nu respectă legislația din domeniu.

Astfel, polițiștii vrânceni au oprit în trafic și controlat peste 550 de vehicule și au aplicat 331 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 64 de permise de conducere, în cazul conducătorilor auto care au depășit viteza legal admisă cu mai mult de 50 km/h.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice.

Exemple :

 Polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat în noaptea de sâmbătă spre duminică, un bărbat, de 20 ani, din comuna Matca, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Focșani.

Bărbatul a fost  testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Un alt bărbat, de 20 de ani, din comuna Măicănești, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Focșani, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concengtrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.