Vrancea | 5 copii ucraineni inscrisi la scolile din judet

elevi

Cinci elevi ucraineni, ajunsi in Vrancea dupa ce au fugit din calea razboiului impreuna cu familia, sunt inscrisi in prezent, ca audienti, in unitati scolare din judet. Un prescolar va frecventa Gradinita cu program normal de la Cândeşti si alti patru elevi vor frecventa, ca audienti, Liceul Teoretic ‘Duiliu Zamfirescu’ din Odobeşti, trei dintre acestia la clasele I-VIII şi un elev la liceu.

ISJ Vrancea a transmis ca institutia vine in sprijinul elevilor ucraineni care solicita continuarea cursurilor in scolile din judet. Astfel, la solicitarea parintelui sau tutorelui copiilor care provine din zona conflictului armat din Ucraina si intrati pe teritoriul Romaniei pot fi inscrisi ca audienti in unitatile de invatamant din judet, pot participa la activitati scolare si extrascolare si, de asemenea, pot beneficia de asistenta consilierilor scolari.

Elevii audienti sunt inscrisi in cataloage provizorii in care este inregistrata activitatea lor, iar ulterior, pot solicita scolarizarea si inmatricularea in cadrul sistemului de invatamant romanesc.