Vrancea | 25 de berze vor petrece iarna la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice din Crângul Petreşti

Douăzeci şi cinci de berze care au ratat zborul către ţările calde vor petrece iarna în Vrancea, fiind vorba de pui, care nu au avut suficientă forţă ca să-şi urmeze părinţii, dar şi de berze rănite sau chiar rătăcite.

Păsările sunt adăpostite în spaţiile de tratament şi îngrijire de la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice din Crângul Petreşti, administrat de Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice Focşani. 

Pentru ONG nu e deloc simplu să hrănească atâtea berze. Tocmai de aceea, reprezentanţii ACDB fac apel la oameni să se implice în salvarea berzelor. 

„Vă este greu să le număraţi? Vi se par multe?  Noi ştim bine că sunt peste 25 de berze în spaţiile de tratament şi îngrijire la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice –ACDB din Focşani, pentru că le hrănim zilnic şi asta nu e simplu! Toate aceste berze trebuie adăpostite până în primăvară când se întorc suratele lor din ţările calde şi hrana va fi uşor de găsit în natură”, scriu pe pagina de Facebook reprezentanţii Asociaţiei pentru Conservarea Diversităţii Faunei Sălbatice Focşani alături de un clip video cu berzele. 

Potrivit organizaţiei, berzele sunt găzduite în spaţii special amenajate, unde primesc hrană, apă şi tratament veterinar la nevoie.  

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!