Vrancea | 143 mc de material lemnos confiscat de politisti

lemn

Polițiști de ordine publică și jandarmi, împreună cu specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Focşani, ai Direcției Silvice Vrancea și ai ocolelor silvice de regim, au acționat în județul Vrancea pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilicite de material lemnos.

Au fost controlate 6 instalații de prelucrare a materialului lemnos și 9 depozite pe linia depozitării, prelucrării și valorificării materialului lemnos, precum și legalitatea transportului acestuia, fiind efectuate 125 de controale pe drumurile publice.

Abaterile constatate au condus la aplicarea a 68 de sancțiuni contravenționale din care 33 contravenții prevăzute de Legea nr. 171/2010 actualizată și confiscarea cantității de aproximativ 143 metri cubi de material lemnos. Valoare totală a materialului lemnos confiscat a fost de peste 40.000 lei.

Activitățile de control al tăierii, transportului și deținerii de material lemnos sunt desfășurate de către polițiștii vrânceni în mod curent și vor continua în perioada următoare.