Voucherele pentru alimente vor fi incarcate în aceste zile

Voucherele pentru alimente vor începe să fie încărcate cu bani spre sfârşitul acestei săptămâni. Aproximativ 2,6 milioane de români cu venituri reduse beneficiază de această formă de ajutor de stat, în valoare unitară de 250 de lei.

Procesul de încărcare a cardurilor se va desfăşura în perioada 14-25 iunie – a precizat ministrul Câciu. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde.

Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt: persoanele ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei.

De asemenea beneficiaza, familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei, familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, pensionarii sistemului public de pensii ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei si persoanele fără adăpost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *