Voucherele de vacanță pot fi acordate și angajaților din mediul privat

Voucherele de vacanţă vor putea fi acordate şi angajaţilor de la privat, iar valoarea maximă poate ajunge la 13.800 de lei, echivalentul a şase salarii minim brute garantate pe ţară, conform unui comunicat al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

„Voucherele de vacanţă pot fi acordate şi salariaţilor din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. Mai mult, pe durata acestui an, prin comparaţie cu angajaţii din sectorul public, cei care lucrează la privat au putut beneficia de aceste vouchere de vacanţă”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu.

Acesta a încurajat companiile să ofere aceste vouchere și a precizat că pe viitor va căuta metode prin care „să poată creşte atractivitatea acordării acestora, fără a afecta însă bugetul de stat”.

Voucherele de vacanţă primite de salariaţi pot fi folosite pentru achiziţionarea serviciilor de cazare, iar în pachetele turistice care includ obligatoriu cazare pot fi adăugate şi alte servicii precum masă, transport sau tratament balnear. Legislaţia în vigoare privind acordarea acestora este: OUG nr. 8/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!