Voucherele de vacanta, gura de oxigen pentru turismul romanesc

litoral

Pentru al treilea an consecutiv, turismul romanesc a supravietuit datorita tichetelor de vacanta. Turistii au preferat in special litoralul romanesc, varful sezonului fiind inregistrat la data de 15 august. In continuare sunt destui hotelieri cat si agentii de turism care nu au incredere in aceste tichete si se tem ca statul nu le va deconta banii.

Florin Barhalescu – expert turism: „Practic este al treilea sezon in care, in Romania s-a lucrat cu tichete de vacante si acest lucru s-a simtit in turismul romanesc. Sunt tot mai multi romani care aleg sa calatoreasca in Romania, sa o descopere si sa-si petreaca vacanta aici. O surpriza placuta pentru mine a fost o surpriza sa vad tot mai multe tabere tematice organizate pentru copii”.

Excursiile au fost preferatele romanilor in aceasta perioada de concedii. Acestia au ales in special zona Dobrogei, Delta Dunarii si Bulgaria. Statiunile din sudul litoralului ofera conditii ceva mai bune dar in continuare au nevoie de investitii.

„Litoralul este in continuare una dintre destinatiile de vacanta. Anul acesta a fost mai bine pregatit si sudul litoralului, nu numai Mamaia. Este mult de lucrat la litoralul romanesc, sunt zone care nu au reusit sa fie resuscitate in ultimii 30 ani. S-au schimbat proprietarii de curand, speram sa le vedem in circuitul turistic mai ales ca faceau parte din perla turismului romanesc”, a completat Florin Baarhalescu.

Una dintre problemele cu care se confrunta turismul romanesc este lipsa personalului calificat. Aceasta fluctuatie se datoreaza in special salarizarii.