Vouchere sociale blocate, după ce românii „vulnerabili” și-au cumpărat alcool și țigări

carduri sociale

Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Bolos, a anuntat ca sunt cazuri în care vouchere sociale oferite categoriilor vulnerabile au fost blocate dupa ce românii au cumparat alcool sau tutun cu el, desi sunt destinate pentru alimente.
„Nu se poate generaliza folosirea cardurilor doar pentru produse de tutun si alcool. Ne asteptam sa existe astfel de cazuri, motiv pentru care în Ordonanta care a fost aprobata, am si introdus un capitol de sanctiuni, încât astfel de lucruri sa le putem sanctiona”, a spus Bolos, potrivit digi24.ro.

Ministrul spune ca în prezent, beneficiarii care nu folosesc corect cardurile pot fi amendati de politia locala.

„Înca nu avem o astfel de situatie, dar fapta este evident de natura contraventionala. Se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat, pentru ca merg pâna la 40 de puncte de amenda, undeva în jurul a 6.500 de lei. Însa, daca vom vedea ca acest fenomen se generalizeaza, putem introduce si sanctiuni mai dure. E regretabil ca sunt astfel de situatii”, a spus ministrul.

Ministrul sustine ca daca fenomenul ia amploare cardurile ar putea fi retrase.

Peste 10.000 de carduri sociale au fost blocate pentru ca oamenii au vrut sa cumpere cu ele tutun si alcool, în loc de alimente, potrivit oficialului.