Vouchere în valoare de 50 de euro pentru români. Distribuirea acestora se va face prin Poșta Română

parlament

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, joi, la Timişoara, că distribuirea voucherelor sociale în valoare de 50 de euro, destinate persoanelor vulnerabile, se va face prin Poşta Română începând cu 1 iunie.

Social-democratul a mai precizat că voucherele vor putea fi utilizate doar pentru achiziţionarea a şase produse de bază şi că primele tichete vor fi finanţate de la bugetul de stat. Procedura de distribuire a tichetelor valorice va fi similară cu cea a tichetelor de masă.

„Procedura de distribuire va fi similară cu ceea ce se întâmplă cu tichetele de masă, iar procedura de decontare va fi la fel. Se vor putea achiziţiona 6 alimente de bază pe aceste vouchere. În primele discuţii avem pâine, cartofi, ulei, orez, carne de pui şi ouă. Acestea sunt în prima discuţie, pe primul pachet. Până luni ne-am propus să mai discutăm o dată cu ministrul Agriculturii”, a declarat Marius Budăi.

Tichetele vor fi distribuite prin Poşta Română.

„Vor ajunge prin Poşta Română. Cei care au pensia pe card primesc cuponul acasă prin Poşta Română şi vor primi şi tichetul. Mai avem persoanele cu dizabilităţi, acolo probabil ne vom îndrepta către DGASPC şi evident, tot prin Poşta Română pentru ceilalţi. Elevii exact cum primesc bursa socială vor primi şi tichetele”, a declarat Budăi.

Întrebat când va începe distribuirea tichetelor, Budăi a explicat că la 1 iunie, cel mai probabil.

„Nu cred că vom putea avea avizarea interministerială ca să începem cu 1 mai, dar cu siguranţă cu 1 iunie vom începe. (…) Nu există un acord pentru finanţare, dar există un acord verbal prealabil. Prima tură probabil o vom finanţa de la bugetul de stat”, a susţinut pesedistul.