Vouchere facturi 2024. Anunţ important pentru toţi românii cu venituri mai mici de 2.000 de lei

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine şi peste iarna aceasta.

Poşta Română vine cu completări pentru cei care beneficiază de cardurile de energie. „Poți folosi cardul de energie până la 31 martie 2024. Plătești cu el facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguş, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe.

Beneficiarii pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului.Cu un card se pot face mai multe plăți către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Pentru plata facturilor cu cardul de energie, poți folosi una dintre cele 3 metode deja știute:

  • la orice subunitate a Poștei Române;
  • la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului;
  • online, pe site-ul Poștei Române, accesând link-ul:

Salvezi timp, având cu tine următoarele documente:

• Cardul de energie (primit prin Poșta Română);

• Actul de identitate al beneficiarului (sau document de împuternicire, care poate fi și olograf, în cazul beneficiarilor care nu se pot deplasa, și actul de identitate al împuternicitului și al beneficiarului);

• Factura (curentă sau restantă) ori alt document justificativ (înștiințare de plată din partea furnizorului SAU certificat de validare a datoriei din partea asociației de proprietari/locatari, în cazul plății încălzirii în sistem centralizat de termoficare)”, transmite Poşta Română.

Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024.

În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat. Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal”, a scris Adrian Câciu, pe pagina sa de Facebook.

Cine beneficiază de voucherele de energie

Conform ordonanței adoptate anul trecut pentru voucherele de energie, beneficiari pot fi:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/ casele de pensii sectoriale, cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum și pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile beneficiare de alocație de susținere a familiei;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

În cazul celor care se încadrează de mai multe ori în condițiile listate mai sus, ajutorul va fi acordat o singură dată.

Vouchere alimente 2024. Când intră prima tranşă de 250 de lei pe cardurile sociale în noul an

Vouchere alimente 2024.  Alimentarea cardurilor cu suma de 250 de lei se va realiza la fiecare două luni din acest an. Având în vedere că în 2023 ultima tranșă s-a virat în luna decembrie, în 2024 prima tranșă va fi virată în luna februarie.

Pe parcursul anului 2023 sumele au fost virate între data de 10 și 15 a lunii. În 2024 este cel mai probabil ca sumele să fie virate în aceeași perioadă.

Oficialii din Guvern au decis de curând că valoarea tichetelor nu se va modifica în 2024. Beneficiarii vor primi tot suma de 250 de lei o dată la două luni. Cu toate acestea, în următorii trei ani acest lucru se va schimba. Suma urmează să se reducă la jumătate iar aceștia vor primi, mai exact, 125 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *