„Votez pentru Sanatate” a ajuns la Suceava

Pacientii au nevoie de ingrijire la standard european dar alocarea bugetara ar trebui sa fie mai mare. Coalitia Votez pentru Sanatate a organizat la Suceava o dezbatere publica la care au participat autoritati locale, regionale pentru a identifica principalele probleme din sistemul medical, cu scopul de a le oferi bolnavilor o viata mai buna.

Votez pentru Sănătate este o campanie de informare și implicare publică, lansată în octombrie 2016, la iniţiativa Coaliţiei „Votez pentru sănătate”, care își propune să facă din sănătate o prioritate pe agenda publică și să genereze o schimbare concretă în sistemul de sănătate.

Florin Sinescu, Subprefect Jud. Suceava

Cred ca este important sa identificam toate intrebarile pe care le avem, pacienti, medici, manageri, oameni care gestioneaza sistemul public de sanatate si toate aceste lucruri sa se regaseasca in raspunsuri si transpuse in hortigi publice care sa acopere acest domeniu.

Campania Votez pentru Sanatate este o initiativa a socitatii civile, sustinuta de 31 de organizatii, 16 dintre ele, fiind asociatii de pacienti si ONG-uri. 4,5% din PIB este finantarea sanatatii din surse publice in Romania in 2024, nemodificata fata de 2023 si aproape egala cu nivelul din 2018, in timp ce media europeana a cheltuielilor pentru servicii medicale si spitale este de 9%. Prea multi romani mor din cauza unor boli ce ar putea fi tratate sau prevenite

Cristi Bleorțu, Director General CJAS Suceava

An de an, bugetul local al sanatatii a fost mai mare, chiar daca nu semnificativ dar fata de anii precedenti nu a fost niciodata situatia de a ramane acelasi buget sau mai mic.

Autoritatile locale sustin ca in spitale au fost facute investitii in ultimii ani, insa acestea nu sunt suficiente.

Vasile Tofan, Vicepreședinte CJ Suceava

Investitiile care s-au facut in ultimii ani in infrastructura spitaliceasca in judetul Suceava si in special in Spitalul Judetean de Urgenta este una notabila deoarece are o valoare foarte mare.

Mai nou, de exemplu, de acum pana la sfarsitul anului vom finaliza sectia de oncologie. Am dat in folosinta un heliport la Spitalul Judetean de Urgenta. Pana la sfarsitul anului finalizam constructia unui heliport pentru interventii de urgenta la Campulung Moldovenesc, zona montana a judetului.

Evenimentul de la Suceava este cel de-al șaselea dintr-o caravană de 9 dezbateri la nivel regional și local, prin care Coaliția Votez pentru Sănătate își propune să afle ce înseamnă Sănătatea Nouă pentru populație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *