Vor fi reluate lucrările de consolidare a Pavilionului Administrativ de la Infecțioase

Pavilion Administrativ Infecțioase

Lucrările de consolidare, reabilitare și refuncționalizare la Pavilionul Administrativ al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” Iași vor fi reluate.

Consilierii județeni au aprobat un credit de angajament pentru anul 2022 în valoare de 3.957,60 mii lei.

”Unul dintre principalele noastre obiective este să ajungem cu infrastructura sanitară la nivelul anului 2022, iar investițiile în acest domeniu vor rămâne o prioritate. Serviciile medicale de calitate nu pot fi asigurate fără echipamente moderne, fără o clădire care să respecte toate standardele de siguranță. Avem resurse umane foarte bine pregătite, iar rolul nostru este să le asigurăm toate condițiile pentru a-și desfășura actul medical. Practic, prin aprobarea acestui proiect facem posibil ca lucrările de consolidare a Pavilionului Administrativ de la Spitalul de Boli Infecțioase să fie deblocate.”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Proiectul Consolidarea, reabilitarea și refuncționalizarea Pavilionului Administrativ, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este inclus în lista obiectivelor de investiții finanțate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin PNDL.

”Facem pași mici dar siguri pentru a eficientiza și îmbunătăți continuu serviciile Spitalului Clinic de Boli Infecțioase aflat în slujba ieșenilor, dar și a celor din regiunea Moldovei, atunci când vorbim de afecțiunile din sfera infecto-contagioasă. O facem pe de-o parte păstrându-ne empatia și omenia atunci când este vorba de tot ce ține de  îngrijirea pacienților.

Pe de altă parte luăm toate măsurile și accesăm toate oportunitățle care ne permit realizarea unui cadru proprice desfășurării activităților medicale și administrative, un pachet necesar pentru ca Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iași să fie vechi prin tradiție dar consolidat și updatat la nevoile medicale actuale ale societății.

Avem toate șansele ca în primăvara anului viitor să reluăm  lucrările pentru consolidarea Pavilionul Administrativ având banii necesari realizării acestei lucrări, cu ajutorul Ministerului Dezvoltării Regionale, Lucrărilor Publice și Administrației prin Programul Național de Dezvoltare Locală.  Bugetul de stat va acoperi aprope 90 la sută din costurile investiției. 

Dintr-un total de 6.087.721,98 lei (valoare cu TVA), bugetul de stat finanțează proiectul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva „ Iași cu 5.397.532,20 lei (valoare cu TVA), suplimentare imperios necesară din cauza devizului tehnic care a suportat modificări de-a lungul timpului, deviz justificat riguros și punctual de echipa serviciului administrativ care cunoaște și susține proiectul în fața autorităților.

Pe parcursul execuției, după efectuarea în totalitate a desfacerilor, s-a constatat că degradările structurale sunt mult mai mari decât cele estimate la faza de relevare, expertizare și proiectare, drept perntru care sunt necesare lucrări suplimentare pentru a asigura cerințele de stabilitate și siguranță a clădirii. Menționăm că această clădire are peste 100 de ani.

Restul de 690.189,78 lei vor însemna suportul Consiliului Județean Iași , autoritatea în subordinea căreia se află spitalul și din fondurile proprii ale spitalului.

Odată includerea acestor bani în bugetul spitalului putem demara procedurile de licitație  pentru atruibuirea lucrărilor la obiectivul proiectului.

Corpul de clădire  aflat în apropierea triajului spitalului nu a mai putut fi folosit din 2019, când toată activitatea personalul administrativ a fost mutată la parterul pavilionului 1. ”, a spus dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.