Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele zece luni cu peste 12%

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 12,2% în primele zece luni, comparativ cu perioada similară a anului precedent, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate avansul a fost de 12,5%, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+18,2%), lucrările de construcţii noi (+12,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,1%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+30,7%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,7%). În schimb, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 7,2%, scrie Agerpres.

Potrivit INS, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 12,5%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+20,6%), lucrările de construcţii noi (+12,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,6%). Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+30,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,7%). În schimb, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 6,4%.

Sursa economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *