Volodymyr Zelensky a plecat intr-o vizita oficiala in SUA

zelensky

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a plecat într-o vizită în Statele Unite. „În drum spre SUA pentru a întări rezistența și capacitățile de apărare ale Ucrainei. În special, președintele american Joe Biden și cu mine vom discuta despre cooperarea dintre Ucraina și Statele Unite. Voi avea, de asemenea, un discurs la Congres și o serie de întâlniri bilaterale”, a scris Zelensky.

Serviciul de presă al șefului statului a adăugat că Zelenski a plecat în Statele Unite după ce a vizitat pe 20 decembrie pozițiile înaintate ale apărătorilor ucraineni din Bakhmut.

La Washington, Zelensky se va întâlni cu președintele american Joe Biden pentru a discuta despre cooperarea între cele două țări, în special în ceea ce privește consolidarea capacității de rezistență și de apărare a Ucrainei, susținerea suveranității sale și restabilirea integrității teritoriale, a precizat serviciul de presă.

De asemenea, liderul ucrainean va susține un discurs în cadrul unei sesiuni comune a celor două camere ale Congresului SUA și va avea o serie de întâlniri bilaterale.

Comisia pentru alocări a Senatului SUA a publicat proiectul de lege Omnibus pentru alocări în valoare de 1.700 de miliarde de dolari pentru anul fiscal 2023, care include, în special, 44,9 miliarde de dolari pentru asistență de urgență pentru Ucraina și aliații din NATO.