Volodimir Zelensky: „Reconstrucția postbelică a Ucrainei va fi cel mai mare proiect economic din Europa!” 

Volodimir Zelenski

Potrivit lui Zelensky, reconstrucția Ucrainei după ostilități va fi cel mai mare proiect economic al timpurilor moderne din Europa. El a menționat că întregul teritoriu al statului are nevoie de reconstrucția infrastructurii, energiei, sferei sociale și a altor dotări care nu îndeplinesc cerințele de securitate.

„Trebuie să ridicăm din ruine teritoriul unde au venit invadatorii ruși după 24 februarie. În același mod, vom restabili normalitatea vieții în Donbas și Crimeea, care au fost ocupate ilegal în 2014 și care au fost aduse la dezastru de către ocupanți de-a lungul timpului care a trecut”, a spus președintele ucrainean.

În opinia sa, în prezent este dificil de estimat cantitatea de resurse necesare pentru reconstrucție. „Dar este sigur că ar trebui să acordăm prioritate refacerii acelor companii care au fost în Ucraina sau care au venit în Ucraina în timpul războiului și a celor care au părăsit piața rusă în timpul războiului”, a adăugat Zelensky, subliniind că acest lucru este corect.