Volodimir Zelenski: Volnovakha, Mariupol și orașele mici din apropierea Kievului nu mai există

volodimir zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Volnovakha, Mariupol și orașele mici din aproapierea Kievului eu fost distruse, în urma invaziei din 24 februarie, începută de ruși.

„Dar, din păcate, să ne întoarcem la consecințele și rezultatele pentru noi. Ca urmare: nu există Mariupol. Pur și simplu nu. Pur și simplu nu există Volnovakha. Nu există orașe în apropierea Kievului în regiunea Kievului – orașele noastre mici… Care, cred eu, sunt la fel ca al tău… Toate orașele din apropierea capitalelor sunt de obicei mici. Dar oamenii locuiesc acolo. Există case de cabană, precum și populația locală. Toate acestea nu mai există. Pământul ars. Pur și simplu pământul ars. Complet”, a spus Zelenski.

În cuvintele sale, fotografiile făcute în aceste orașe nu arată întreaga catastrofă, care se întâmplă acolo.

Potrivit lui Zelenski, Volnovakha a fost distrusă complet. Nu există străzi, nu există case. În Mariupol, cu o populație de aproximativ 500.000 de locuitori, 90% din clădiri au fost avariate.

„Se duc să ardă, pur și simplu ard. Nici nu știu pe cine a mai tratat armata rusă așa. Niciodată. Nu am văzut. Poate că eram prea tânăr atunci – și războaiele din Cecenia, nu-mi amintesc toate fotografiile la fel de profund. A fost oribil, dar, scuzați-mă… Aceasta este scara pe care nu o putem compara. Astăzi, au fost două războaie până acum”, a menționat Zelenski.

Reamintim că, pe 24 februarie 2022, președintele rus Vladimir Putin a inițiat o invazie pe scară largă a Ucrainei, declanșând un război. Trupele ruse bombardează și distrug principalele facilități de infrastructură, lansează rachete și atacuri aeriene asupra orașelor și satelor ucrainene, ucigând civili.