Volodimir Zelenski: „Totul revine la o viaţă normală în regiunile Herson şi Nikolaev”

FNOXlvpXsAEaviv-640x400

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a anunţat, în discursul său zilnic, că se lucrează la restabilirea unei vieţi normale în regiunea Herson. „Facem totul pentru a le oferi oamenilor energie electrică, apă, comunicaţii, servicii financiare şi sociale şi medicamente cât mai curând posibil”.

„Farmaciile se redeschid în sfârşit în Herson, oficiul poştal, băncile lucrează. Oamenii au acces la internet. Există deja 30 de puncte de distribuire a ajutorului umanitar. Electricitatea a fost restabilită în mai mult de 20 de aşezări eliberate din regiunea Herson. În regiunea Nikolaev este aceeaşi situaţie. Redăm tot ce este necesar pentru o viaţă normală”, a spus Zelenski.

De asemenea, el i-a anunţat pe cetăţeni că se lucrează „pentru a restabili alimentarea cu apă la Nikolaev. Plata pensiilor a început în Snihurivka”.

El le-a atras atenţia celor din teritoriile eliberate: „Vă rog să fiţi foarte atenţi! Rusia vrea să ucidă chiar şi după ce a fugit de pe pământul nostru. Prin urmare, trebuie să fii foarte atent!”. „Dacă vedeţi ceva suspect, raportaţi la serviciile de urgenţă şi la poliţie. Dacă o clădire nu a fost încă verificată, vă rugăm să nu intraţi în ea. Dacă un drum nu a fost încă verificat, vă rugăm să-l ocoliţi”

„Rapoartele şi mesajele din regiunea Doneţk sunt neschimbate. Luptele aprige continuă în aceleaşi puncte ca înainte. Ne menţinem poziţiile în ciuda a zeci de atacuri”, a anunţat Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a precizat că una dintre principalele probleme care se va discuta la şedinţa Consiliului de Securitate este „situaţia din Polonia, clarificarea tuturor circumstanţelor modului în care agresiunea rusă a trecut graniţa poloneză. Poziţia ucraineană este foarte transparentă: ne străduim să stabilim toate detaliile, fiecare fapt. De aceea avem nevoie de specialiştii noştri să se alăture anchetei internaţionale şi să aibă acces la toate datele disponibile partenerilor noştri şi la locul exploziei”.