Vladimir Putin recunoaste independenta autoproclamatelor republici Donetk si Lugansk. Discurs foarte dur la adresa Ucrainei

Consiliul de Securitate a Rusiei a votat recunoasterea independentei autoproclamatelor republici Donetk si Lugansk din estul Ucrainei. Intr-un discurs dupa sedinta, Vladimir Putin a transmis public ca o mare parte din Ucraina a fost creata de Rusia.

„Să începem cu faptul că Ucraina modernă a fost creată în întregime de Rusia, mai precis, de Rusia bolșevică, comunistă. Acest proces a început aproape imediat după revoluția din 1917. Apoi, în ajunul și după cel de-al Doilea Război Mondial, Stalin a transferat Ucrainei niște pământuri care au aparținut anterior Poloniei, României și Ungariei. Și în 1954, din anumite motive, Hrușciov a luat Crimeea din Rusia și a dat-o Ucrainei. De fapt, așa s-a format teritoriul Ucrainei sovietice”, a spus Putin.

Liderul de la Kremlin a avut un discurs extrem de dur la adresa Ucrainei actuale sustinand ca este condusa de straini.

„Din 91 până în 2013, Ucraina a câștigat 250 de miliarde de dolari din energia mai ieftină pe care am dat-o noi. Ucraina a încălcat lucrurile semnate în 97, a avut cerințe pentru fondul de diamante din afara Ucrainei, moștenirea URSS. Autoritățile Ucrainei au început să construiască țara negând tot ce ne unește. Nu ne uimește că în Ucraina a crescut numărul naționaliștilor și al fasciștilor care au pretenții teritoriale față de Rusia. Autoritățile de la Kiev se comportă total neceremonios. Ne-au furat gazul și ne-au șantajat pentru tranzitul gazului…Instituțiile politice s-au supus intereselor clanurilor de la putere, neavând legătură cu interesele poporului. Statul s-a preocupat să păzească miliardele de dolari furate de la popor și ascunse în bănci europene…In 2014 au dus Maidanul până la lovitură de stat și s-au bucurat de susținerea vestului. Țara este destrămată, aprope 6 milioane de ucraineni au fost nevoiți să plece afară pe locuri de muncă necalificate. În pandemie au plecat 60.000 de doctori și asistente. Oamenii literalmente supraviețuiesc. Asta e pentru ca au băgat în buzunar istoria sovietică și rusă. Au distrus construcția de nave și aviație – și cu ele se mândrea întregul URSS. Din 2016, Antonov nu a făcut niciun avion. Infrastructura de transport de gaze făcută de URSS este atât de proastă încât e un adevărat pericol. Prăbușirea economiei ucrainene este acompaniată de o sărăcie generală și este coordonată de o grămadă de consilieri străini. Aceștia influențează toate domeniile, de la guvernare până la primărie. Nu există judecători independenți. Biroul anticorupție este coordonat direct de ambasada SUA. Corupția înflorește la fel. Ucraina a fost dusă la nivelul de colonie. Și-a pierdut caracterul național și este dusă către de naționalizarea totală a țării. Este deja legea privind popoarele istorice. Le spun că sunt străini, mai ales rușilor. Le-a fost interzis să vorbească în rusă în școli și chiar magazine. Ucraina a pus sancțiuni împotriva propriilor cetățeni. Se luptă cu biserica. În Radă este un nou proiect împotriva credincioșilor din patriarhia rusă. Oamenii din Crimea au ales să fie în Rusia. Ucraina încurajează terorismul islamic de acolo. Acest lucru este făcut cu ajutorul serviciilor străine”, a completat Vladimir Putin.