Vladimir Putin cere Germaniei sa-si reconsidere pozitia fata de Ucraina

Vladimir Putin a cerut Germaniei să-și reconsidere abordarea cu privire la evoluțiile din Ucraina, noteaza Tass.

Foto: Tass

Inundarea Ucrainei cu arme este o politică distructivă, a subliniat vineri președintele rus Vladimir Putin într-un apel telefonic cu cancelarul german Olaf Scholz, potrivit serviciului de presă de la Kremlin.

„S-a atras atenția asupra politicii distructive pe care o duc țările occidentale, inclusiv Germania, care inundă regimul de la Kiev cu arme și antrenează trupe ucrainene”, a spus serviciul de presă al Kremlinului într-un comunicat.

Potrivit Kremlinului, „ca urmare a tuturor acestor lucruri, precum și a sprijinului financiar consistent pentru Ucraina, Kievul continuă să respingă de-a dreptul însăși ideea de discuții”. „În plus, îi încurajează pe naționaliștii radicali ucraineni să comită mai multe crime odioase împotriva civililor”, se adaugă in declarație.

„Președintele rus a cerut Germaniei să-și reconsidere abordarea cu privire la evoluțiile din Ucraina”, se subliniază în declarație.

Liderii Rusiei și Germaniei au discutat despre diferite aspecte ale situației din jurul Ucrainei. „Putin a explicat încă o dată detaliile abordării Rusiei în desfășurarea operațiunii sale militare speciale”, a menționat serviciul de presă de la Kremlin.

Conversația a fost inițiată de Germania. Putin și Scholz au susținut ultima dată un apel telefonic pe 13 septembrie.