Vladimir Putin anunta ca Occidentul se transforma intr-o minoritate pe scena mondiala

vladimir putin

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că actuala civilizație occidentală, după ce a abandonat valorile tradiționale, și-a pierdut superioritatea pe scena mondială și nu are dreptul, ca minoritate, să își impună valorile în restul lumii.

„Dacă elitele occidentale cred că pot să insufle în mințile oamenilor lor, în societățile lor, tendințe ciudate, dar de ultimă oră, cum ar fi zecile de genuri și paradele gay, atunci așa să fie. Lăsați-i să facă ce vor, dar cu siguranță nu au dreptul să ceară ca alții să urmeze aceeași direcție”, a declarat Putin la o sesiune a Clubului Internațional de Discuții Valdai.

După cum a remarcat Putin, „societățile tradiționale din Est, America Latină, Africa, Eurasia sunt cele care formează baza civilizației mondiale”.

„Iar respectul pentru particularitățile popoarelor și civilizațiilor este în interesul tuturor, de fapt, și în interesul așa-numitului Occident. Și care, pierzându-și superioritatea, se transformă rapid într-o minoritate pe scena mondială”, a subliniat Putin.

În opinia sa, „dreptul acestei minorități occidentale la propria identitate culturală, desigur, trebuie să fie asigurat, dar pe picior de egalitate cu drepturile celorlalți”.

În opinia sa, „valorile tradiționale nu sunt un set fix de postulate la care toată lumea trebuie să adere”. „Diferența lor față de așa-numitele valori neoliberale este că, în fiecare caz în parte, ele sunt unice, deoarece provin din tradițiile unei anumite societăți, din cultura și experiența sa istorică”, a declarat președintele.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)