Vladimir Putin a amenintat țările lumii să nu șantajeze Rusia cu arme nucleare

Intr-un discurs televizat, președintele rus Vladimir Putin i-a avertizat in aceasta dimineata pe cei care încearcă să șantajeze Rusia cu arme nucleare că „roza vânturilor” s-ar putea întoarce în direcția lor.

„Cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare ar trebui să știe că și roza vânturilor se poate întoarce în direcția lor”, a spus Putin în timpul unui discurs televizat.

Putin a menționat că Occidentul folosește șantajul nuclear, dar „vorbim nu doar despre bombardarea centralei nucleare Zaporojie, care este încurajată de Occident si amenință cu o catastrofă nucleară, ci și despre declarațiile unor înalti reprezentanți ai principalelor țări NATO – despre posibilitatea și admisibilitatea utilizării armelor de masă împotriva distrugerii Rusiei, a armelor nucleare”,

„Celor care își permit astfel de afirmații despre Rusia, vreau să le reamintesc că țara noastră are și diverse mijloace de distrugere, iar în unele componente mai moderne decât cele ale țărilor NATO”, a spus Putin.

Președintele Federației Ruse a adăugat: „Și în fața unei amenințări la adresa integrității teritoriale a țării noastre, pentru a proteja Rusia și poporul nostru, cu siguranță vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Aceasta nu este o cacealma”.

Putin a menționat că rușii pot fi siguri că integritatea teritorială, independența și libertatea țării vor fi asigurate. „Voi sublinia din nou acest lucru – cu toate mijloacele de care dispunem”, a spus el.