Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă și nu pentru omor. Diferenţa între pedepse este și de 18 ani

Vlad Pascu ar putea scăpa uşor după ce a condus drogat şi a omorât cu maşina doi tineri în staţiunea 2 Mai. Părinţii victimelor sunt revoltaţi. Spun că anchetatorii le-au ignorat cererea şi nu au schimbat acuzaţia în omor, pentru ca şoferul de 19 ani să primească o pedeapsă mai mare. 

Părinții celor doi tineri care au murit în accidentul de la 2 Mai sperau și încă speră că fapta lui Vlad Pascu să fie încadrată la omor sau omor calificat. Asta înseamnă o pedeapsa de 15 până la 25 de ani cu executare. Pentru ucidere din culpă pedeapsa este între 2 și 7 ani, o pedeapsă mult mai mică.

Dosarul a trecut de camera preliminară, adică judecătorii au instrumentat probele și acum poate fi judecat pe fond. Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului sau alte substanțe și părăsirea locului accidentului.

Cert este că Văd Pascu va primi o sentință cu executare și asta pentru că este judecat sub incidența Legii Anastasia, care prevede că orice șofer beat sau drogat care provoacă un accident mortal va primi o pedeapsă cu executare.

Întreaga familie Pascu a fost trimisă în judecată de DIICOT într-un alt dosar: Vlad Pascu pentru consum şi trafic de droguri, Miruna Pascu – mama lui, pentru că ar fi încercat să influenţeze unii martori în dosar, spun anchetatorii care au şi adus probe în acest sens, iar tatăl său- Claudiu Pascu, pentru nerespectarea armelor şi muniţiilor. 

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani, a provocat un accident mortal în localitatea 2 Mai, în data de 19 august. Atunci 2 tineri au murit, iar alţi 3 au fost răniţi. De atunci este în arest preventiv, deşi avocaţii lui au încercat de mai multe ori să schimbe măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu, însă de fiecare dată judecătorii au respins această solicitare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *