Vlad Ciobanu și Bogdan Hanceariuc arbitrează Norvegia – Serbia la futsal

WhatsApp Image 2022-10-04 at 09.12.49

Brigadă românească la un meci din preliminariile Campionatului Mondial de futsal din 2024, etapa principală.

Cei doi arbitri internaționali ieșeni au fost delegați de UEFA în preliminariile Campionatului Mondial din 2024 la meciul dintre Norvegia și Serbia. Partida se va disputa la Oslo, miercuri, 5 noiembrie, de la ora 18.00, ora României. Echipa de arbitri va fi completată de piteșteanul Liviu Chița, observator pentru arbitri fiind francezul Romuald Burgois.

Naționalele calificate în faza principală preliminariilor au fost împărțite în 12 grupe de câte 3 echipe. Jocul Norvegia – Serbia este primul din grupa 9, din care mai face parte și Franța, aceasta fiind una din cele mai echilibrate grupe.

Cea mai titrată echipă a grupei 9 este Serbia, locul 6 în clasamentul coeficienților europeni și participantă la 6 ediții ale Campionatelor Europene, cea mai bună clasare fiind locul 4, în 2016, când compeția europeană a fost organizată chiar de sârbi. De asemenea, naționala Serbiei a participat și la Campionatele Mondiale organizate în Tailanda (2012) și Lituania (2021). 

Echipele Franței și Norvegiei ocupă locurile 21, respectiv 30 în clasamentul european al naționalelor de fotbal în sală.

Și echipa României va juca în această etapă, fiind repartizată în grupa 8, alături de Finlanda și Danemarca.

În fazaurmătoare a competiției, runda de elită, se califică câștigătoarele celor 12 grupe și cele mai bune 4 echipe clasificate pe poziția a doua a clasamentului din fiecare grupă.

Vlad Ciobanu și Bogdan Hanceariuc sunt arbitri internaționali de fotbal în sală din 2017, respectiv 2019.