Viziunea autorităților: trafic de 4 milioane de călători pe Aeroportul Iași

Aeroport

Unul dintre cele mai importante proiecte ale Iasului in urmatoarea perioada este dezvoltarea Aeroportului, poarta care asigura, in lipsa autostrazii, iesirea către Europa. Reprezentantii Consiliului Judetean spun ca au o viziune pe care o vor prezenta in cel mai scurt timp, prin care, Aeroportul Iasi ar trebui sa ajunga la un trafic de circa 4 milioane de calatori, anual. Exceptand anul pandemic 2020, Aeroportul Iasi reusise sa ajunga la un trafic de aproximativ 1,4 milioane de calatori anual.

Marius Danga, vicepresedinte CJ Iasi:

”Astazi viziunea exista, sincer sa va spun. Vom avea un aeroport demn de Iasi, care sa poata tine trafic pentru 4 milioane de calatori pe an. Asta este viziunea. Noi nu putem sa omitem faptul ca, de la 1,4 milioane, am ajuns anul asta la 300 de mii.

Aeroporturi aflate in aceeasi situatie pandemica, au reusit sa gestioneze lucrurile altfel. Au reusit sa aiba langa ei companiile aeriene si noi numai nu le-am dat un sut in fund. Un aeroport nu se poate dezvolta fara companiile aeriene. Noi daca discutam de 2-4 milioane de calatori pe an, ei nu ajung la aeroport si isi iau zborul cu deltaplanul. Avem nevoie de avioane care sa aiba 2-3 zboruri pe zi.”