Vizitele externe ale presedintelui Klaus Iohannis au costat peste 12 milioane de euro

Iohannis la Teatrul National

Un deputat AUR a solicitat Administratiei Prezidentiale informatii legate despre vizitele externe ale presedintelui Klaus Iohannis in cele doua mandate.

Potrivit raspunsului oficial, cheltuielile in urma deplasarilor presedintelui, in timpul celor doua mandate au depasit 61 milioane de lei, adica 12 milioane de euro. Doar in ultimii 4 ani, Klaus Iohannis a efectuat 67 vizite in afara tarii fiind cheltuiti peste 36, 8 milioane de lei.

„61 milioane de lei. Atat a cheltuit Iohannis pe deplasari externe din 2014 si pana astazi. Este mult sau putin? Sunt bani cheltuiti bine sau sunt bani aruncati pe geam”, s-a intrebat deputatul pe contul sau de Facebook.

Discutiile din spatiul public despre vizitele presedintelui au aparut dupa ce s-a aflat ca acesta a plecat impreuna cu sotia in vizita oficiala in Japonia cu un avion privat apartinand unei companii din Luxemburg. Potrivit unor calcule sumare, tinand cont ca o ora de zbor cu acest tip de avion costa 20.000 euro, vizita presedintelui in Japonia a depasit 500.000 euro.