Viza lui Novak Djokovic a fost anulată pentru a doua oară de Australia

Novak Djokovic

Alex Hawke, ministrul Imigrării din Australia, a decis a doua anulare a vizei lui Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP).

Abul Rivzi, fost înalt oficial în Ministerul Imigraţiei, a declarat la postul ABC că, în mod normal, Novak Djokovic trebuie să fie reţinut acum. Liderul mondial ar urma să fie dus la Park Hotel, același loc unde a fost plasat în carantină după ce viza i-a fost anulată prima dată.

“Novak Djokovic trebuie reţinut acum. Presupun că va fi dus la acelaşi hotel pentru detenţie la care a fost înainte. Presupun că avocaţii săi vor căuta să obţină o revizuire a deciziei. Cred că se va încerca eliberarea lui Novak Djokovic, în baza unei vize care să-i permită să joace la Australian Open. El va trebui să rămână la hotel în acest weekend. Este o situație complexă, iar judecătorul va avea o decizie extrem de grea de luat”, a afirmat Abul Rivzi.

BBC scrie, pe de altă parte, că Novak Djokovic ar urma să se întâlnească sâmbătă dimineaţă cu oficiali ai departamentului pentru imigraţie și că nu va fi reținut până atunci.

Viza de Australia a liderului mondial Novak Djokovic a fost anulată „din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură”, a anunţat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke.