Visa și Mastercard suspendă toate operațiunile din Rusia. Cardurile emise de băncile ruse nu vor mai putea fi folosite în străinătate

ZjNlYTIwNzFiNWYxY2Y2ZmUxYTI0YmEzN2IxNGNlMw==.thumb

Foto: Profimedia Images

Visa și Mastercard au anunțat că își suspendă toate operațiunile din Rusia din cauza războiului pornit împotriva Ucrainei. Astfel, tranzacțiile cu cardurile bancare emise de cele două companii devin imposibile în Rusia și, totodată, nu vor mai putea fi folosite în străinătate.

„Suntem obligați să acționăm în urma invaziei Rusiei în Ucraina și a evenimentelor inacceptabile la care am fost martori. Regretăm impactul pe care îl vor va avea acest lucru asupra stimaților noștri colegi și asupra clienților, partenerilor, comercianților, deținătorilor de carduri din Rusia. Acest război și amenințarea continuă la adresa păcii și stabilității cer un răspuns în conformitate cu valorile noastre”, a declarat Al Kelly, președinte și director executiv al Visa Inc.

„Cardurile emise de băncile rusești nu vor mai fi valabile în rețeaua Mastercard. Orice Mastercard emis în afara țării nu va funcționa în unitățile comerciale și la bancomatele rusești. Mastercard funcționeză în Rusia de mai bine de 25 de ani”, au transmis reprezentanții Mastercard.