Virusul gripal se extinde, nu e târziu pentru vaccin

Sharing is caring!

In Romania, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 31. Ultimele două victime sunt din judeţul Constanţa. Acestea aveau şi alte afecţiuni şi nu erau vaccinate antigripal. Tara noastra e la un pas de epidemia de gripă, Bulgaria vecină, dar şi Spania, au zone unde a fost deja declarată epidemia.

Situaţia prezentată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată o răspândire îngrijorătoare a virusului gripal în această perioadă. Medicii atrag atenţia să ne protejăm dacă în jurul nostru sunt bolnavi de gripă. Şi să adoptăm un stil de viaţă sănătos, ca să avem un sistem imunitar care să poată lupta cu virusul.

Camerele de gardă sunt pline de oameni îngrijoraţi că au gripă. Medicii atrag atentia ca este un virus foarte puternic, cu o perioadă de incubaţie foarte scurtă. De când ne infectăm până la simptome sunt doar câteva zile. Şi se transmite foarte uşor pe cale aeriană. Gripa ca atare afectează în mod deosebit copiii, gravidele, bătrânii sau oameni cu boli preexistente.

În acest moment, conform datelor publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, virusul gripal are o răspândire foarte mare în multe ţări din Europa, cum ar fi Franţa, Germania, Italia şi Spania. În ţările vecine cu România, cazurile de gripă sunt răspândite doar în anumite regiuni. Autorităţile din Bulgaria şi Spania au declarat deja epidemie de gripă în unele zone.

shares