Virgil Popescu: „Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de şantaj”

virgil popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că prin finalizarea interconectorului Bulgaria – Grecia se asigură diversificarea surselor şi rutelor de aprovizionare și este întărită securititatea energetică.

„Finalizarea interconectorului Grecia – Bulgaria este un pas foarte important pentru designul pieţei de energie din regiune. Mai mult chiar, o declaraţie publică prin care demonstrăm că împreună oferim un răspuns categoric: că nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de şantaj. Astfel, ne asigurăm diversificarea surselor şi rutelor de aprovizionare şi, totodată, întărim securitatea energetică, în vederea independenţei energetice”, a transmis minsitrul printr-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, importurile de gaz din Azerbaidjan prin intermediul acestui interconector vor reprezenta o sursă alternativă viabilă de acum, care va asigura României și altor state aflate pe diagrama de distribuție a acestei rețele de gaze accesul la Conducta Trans-Anatoliană de Gaze Naturale (TANAP).

Virgil Popescu făcut parte din delegaţia României care a participat ieri la evenimentul de lansare a exploatării comerciale a interconectorului Bulgaria – Grecia.