Virajul la stângă, interzis pe bulevardele din Iași

soseauaaa pacurariiiiii

Pentru a fluidiza traficul din oraș, autoritățile vor să schimbe anumite reguli de circulație pe principalele artere din Iași. In acest context, Comisia de Circulație de la nivelul municipalității a solicitat interzicerea virajului la stânga pe bulevardele mari, acolo unde se produc ambuteiaje în orele de vârf.

Gestionarea traficului din Iași reprezintă o problemă pentru autoritățile locale care încearcă de ani buni să găsească variante pentru a-l fluidiza, în special dimineața și după-amiaza. O comisie mixtă va analiza propunerea autorităților locale de a interzice șoferilor virajul la stânga pe principalele artere din Iași, care au două benzi pe sens cu linii de tramvai.

Traficul a crescut foarte mult în oraș și orice viraj la stânga cu două benzi de circulație pe sens și linii de tramvai periclitează siguranța celorlalți participanți la trafic. Există și un element legislativ care interzice astfel de viraje. Noi vom încerca să analizăm punctual fiecare intersecție de acest gen. Vorbim doar de intersecțiile care nu sunt reglementate prin semafor”, a spus Radu Botez, consilier Primăria Iași.

În urma analizei Comisiei de Circulație s-au propus mai multe zone din oraș în care să fie respectate aceste reguli.

Pe Anastasie Panu nu se va mai putea vira la stânga pentru a se intra la Casa de Pensii. Pe Silvestru nu se va mai putea vira la stânga pentru a intra în benzinării. Vor fi astfel de interziceri și pe Nicolae Iorga, în primul rând pe străzile cu două benzi plus linie de tramvaie”, a mai spus consilierul.

În ultima perioadă au fost luate mai multe decizii în ceea ce privește traficul din oraș prin interzicerea parcării pe un tronson din Păcurari.