Viorel Scripcariu ramane rector la UMF

viorel scripcariu

Ieri, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași s-au desfășurat alegerile pentru stabilirea membrilor Consiliilor Departamentelor și Consiliilor Facultăților de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie și Bioinginerie Medicală, a membrilor Senatului Universității, pentru alegerea Directorilor de Departament și a Rectorului.

S-au prezentat la vot 707 cadre didactice și cercetători dintre cele 730 înscrise pe listele de vot și toți cei 37 de reprezentanți ai studenților, participarea la vot fiind de 97%.

Pentru cea mai importantă funcție din universitate, cea de Rector, și-au depus candidaturile Prof. Univ. Dr. Norina Consuela Forna și Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu.

Urmare a votului cadrelor didactice, cercetătorilor și reprezentanților studenților, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în mandatul 2020-2024, este Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu.

Acesta s-a impus cu 440 voturi de la cadrele didactice, 23 voturi de la studenti si un punctaj 1175,86. Norina Forna a obtinut 217 voturi de la cadrele didactice, 14 voturi de la studenti si un punctaj de 1452,14.

Momentan se centralizează voturile exprimate pentru Senat, membrii
Consiliilor Facultăților, Directorii de Departament și membrii Consiliilor Departamentelor, rezultatele alegerilor pentru aceste structuri academice urmând să fie anuntate astazi.