Violența ucide din nou!

foto_politia

O crima ingrozitoare a zgduit Romania zilele acestea.Un adolescent de 17 ani din Botoşani este cercetat pentru uciderea unei tinere de 18 ani într-o pădure de la
marginea oraşului. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în baza unui mandat emis de magistraţii Tribunalului Botoşani. Petronela Mihalachi, victima
adolescentului, era elevă în ultimul an la Colegiul Economic din Botoşani. Din pacate, violenta este dusa la extrem in Romania secolului XXI.

Ies la iveală noi informații despre acest caz șocant. Cei doi se cunoșteau de ceva vreme. Iar băiatul era marcat de o relație de dragoste complicată. Marcati de
aceasta crima , am plecat sa cautam raspunsuri printre specialisti.

Din punctul de vedere al psihologiei evoluţioniste, combativitatea şi predispoziţia spre violenţă a tinerilor de astăzi reprezintă o reflectare a comportamentului arhaic de poziţionare ierarhică şi de căutare a partenerelor sexuale iar adultii ar trebui sa fie primii care sa ceara ajutorul.

Specialistii se confrunta zilnic cu cazuri de tulburare de comportament la adolescenti. Vestea buna e ca exista ameliorare si chiar vindecare dar in anumite conditii.

Crima din Botoșani a cărei victimă a fost tânăra Petronela Mihalachi a fost ucisă a șocat România. Ea avea doar 18 ani și urma să facă 19 în câteva luni.

In concluzie, cheia este tot la noi, adultii!Care este regula de aur pe care fiecare părinte trebuie să o respecte pentru a avea o relaţie sănătoasă cu adolescentul său? Unii specialisti ne recomanda sa ne controlam emoţiile astfel încât tinerii să aibă încredere că ne vom comporta matur şi să se simtă în siguranţă cu noi.