Vineri, la ora 15.00, începe programarea la vaccin a persoanelor din etapa a doua

Foto: Octav Ganea

Coordonatorul campanie naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat în urmă cu puțin timp că platforma online unde se pot înscrie românii care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare va fi disponibilă vineri, de la ora 15:00.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa fie online, pe siteulhttps://programare.vaccinare-covid.gov.ro, fie prin medicul de familie sau prin aparținători. 

Programări în vederea vaccinării se pot face și prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.

„Platforma online va fi gata pe 15 ianuarie. De la ora 15:00 se va putea face programarea pentru etapa a doua. Modalitatea de programare se poate face prin medicul de familie, indvidual sau prin call center. O altă modalitate este prin direcția de asistență socială din primării sau prin aparținători care pot înscrie până la maximum 10 persoane.

Pentru cei cu boli cronice, programarea se face prin medicul de familie. Dacă nu are medic de familie se poate face prin call center, sau pe pagina web. Pentru persoanele care deservesc activitățile esențiale programarea se face prin angajator”, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță.