Vine stocatorul de oxigen la Lețcani dar sunt probleme de personal

DSC_7309

Incepand de maine, stocatorul de oxigen de la Letcani va fi pus in functiune. Acesta vine ca solutie de rezerva in cazul in care centrala de oxigen intampina din nou probleme. Odata cu amplasarea acestei butelii suplimentare, sectia ATI poate fi utilizata la capacitate maxima conform autorizatiei sanitare de  functionare. Directia de Sanatate Publica Iasi vorbeste despre o suplimentare cu maximum 6 paturi la Terapie Intensiva, din cauza lipsei personalului medical.

In contextul cresterii accentuate a numarului de noi cazuri si a agravarii simptomelor cauzate de infectia cu Covid-19 se doreste suplimentarea numarului de paturi de Anestezie si Terapie Intensiva. In Iasi, acestea sunt ocupate in totalitate. La Spitalul Mobil din Letcani exista posibilitati de extindere a sectiei ATI dat fiind faptul ca stocatorul de oxigen va intra in functiune.

Alina Popa- director Euronest

Stocatorul de O2 va functiona ca solutie de rezerva in cazul in care se intampla ceva neprevazut cu statiile de oxigen . In principiu, atat fabricile de Oxigen cat si stocatorul pot asigura functionarea intregii capacitati a spitalului. 48 conform autorizatiei sanitare de functionare sau 103 cate sunt in dotarea spitalului mobil. 

Seful Directiei de Sanatate Publica Iasi spune ca folosirea la capacitate maxima a sectiei nu este posibila si se spera doar intr-o suplimentare de 6 paturi de ATI.

Vasile Cepoi – director DSP Iasi

Deocamdata nu avem aceasta posibilitate . Printr-un efort local poate sa mai deschidem inca un salon cu 6 paturi deci sa ajunge la 24 de paturi . Peste acest numar va trebui sa aducem persoanl medical prin detasare din alta parte.

In judetul Iasi sunt ocupate 65 paturi la erapie intensiva din cele 66 disponibile in momentul de fata.