Vine iarna in Moldova, anunta meteorologii. Prognoza din urmatoarele zile

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 17.11.2023 ORA 08 – 18.11.2023 ORA 08

MOLDOVA
Vremea va fi în general inchisă. Din orele serii, pe arii din ce în ce mai extinse va ploua. Spre sfârșitul intervalului, în nordul Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse se vor cumula cantități de apă mai însemnate (15…20 l/mp). Vântul va avea intensificări trecătoare ziua, cu viteze de 40…50 km/h. La începutul intervalul, vor fi condiții de ceață. Temperaturile maxime se vor situa între 7 și 12 grade, iar cele minime se vor încadra între 1 și 8 grade.

LA MUNTE
Vremea va fi în general inchisă. Din orele serii, pe arii din ce în ce mai extinse se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare. În zona submontană, trecător vor fi condiții de polei. Pe arii restrânse se vor cumula cantități de apă mai însemnate (15…20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări trecătoare, iar pe creste, zăpada va fi spulberată și ninsoarea viscolită. Temporar se va semnala ceață, asociată cu depunere de chiciură.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 18.11.2023 ORA 08 – 19.11.2023 ORA 08

MOLDOVA
Vremea va fi în general închisă. Temporar va ninge. Local se vor cumula cantități de 20…30 l/mp. Mai ales în nordul și vestul Moldovei se va depune strat nou de zăpadă. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș.Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 50…60 km/h, izolat peste 70 km/h în sud, spulberând și viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor situa între 2 și 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 și 2 grade.

LA MUNTE
Vremea va fi în general închisă. Temporar va ninge. Local se vor cumula cantități de 20…30 l/mp, punctiform 40…50 l/mp în zona Carpaților de Curbură. Stratul de zăpada va fi local mai consistent. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări susținute, în zona Carpaților de Curbură vitezele vor fi de 90…100 km/h, spulberând și viscolind ninsoarea. Temporar va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 19.11.2023 ORA 08 – 20.11.2023 ORA 08

MOLDOVA
Vremea va fi vântoasă și deosebit de rece pentru această dată. Cerul va fi noros în cea mai mare parte a intervalului și pe arii restrânse se vor semnala precipitații predominant sub formă ninsoare. Izolat vor fi condiții de ghețuș. Vântul va avea intensificări susținute în prima parte a intervalului, mai ales în jumătatea de sud a Moldovei, cu viteze de 50…60 km/h, spulberând zăpada. Spre dimineață vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură. Temperaturile maxime se vor situa între 0 și 4 grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între -6 și -1 grad.

LA MUNTE
Vremea va fi deosebit de rece pentru această dată. Cerul va fi noros în cea mai mare parte a intervalului și pe arii restrânse se vor semnala precipitații sub formă ninsoare. Izolat vor fi condiții de ghețuș. Vântul va avea intensificări susținute în prima parte a intervalului, cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona Carpaților de Curbură, de peste 90 km/h, spulberând zăpada. Spre dimineață vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 20.11.2023 ORA 08 – 21.11.2023 ORA 08

MOLDOVA
Vremea va fi apropiată de norma termică a datei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii restrânse în nord se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaieși vor fi condiții de polei sau ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat. Spre dimineață vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură. Temperaturile maxime se vor situa între 1 și 8 grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între -3 și 2 grade.

LA MUNTE
Vremea va fi apropiată de norma termică a datei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii restrânse se vor semnala precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe crestele montane, unde zăpada va fi trecător spulberată. Spre dimineață vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 21.11.2023 ORA 08:00 – 24.11.2023 ORA 08:00

MOLDOVA
Valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în primele două zile mai ales în nord și la munte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *