Vin voucherele de vacanță!

foto_tichet

Circa 1,2 milioane de oameni vor primi în cel mai scurt timp voucherele de vacanţă însă comercializarea acestora este ilegală iar amenzile pot ajunge la 27.000 lei, a declarat, miercuri, Bogdan Trif, ministrul Turismului, într-o conferinţă de specialitate.

Ministrul Turismului a apreciat că, fiind o piaţă liberă, operatorii din turism pot opta să lucreze cu toţi cei trei emitenţi de vouchere sau numai cu unul singur. Valoarea unui voucher de vacanţă este de 1.450 de lei iar comercializarea lor este interzisa prin lege.

‘Voucherele de vacanţă au fost achiziţionate şi în cel mai scurt timp vor fi distribuite tuturor celor aproape 1,2 milioane de oameni care au dreptul la ele. Impozitarea voucherelor se va face cu
10%. Atrag atenţia că este ilegală comercializarea lor către alte persoane. Atât cei care le vând, cât şi operatorii din turism care le primesc sunt pasibili cu amenzi de până la 27.000 de lei‘, a spus Bogdan Trif.

Bogdan Trif a precizat că în acest moment în minister se lucrează deja la reînfiinţarea oficiilor externe de turism, ca măsură a dezvoltării industriei. Acest fapt a venit în urma consultărilor cu reprezentanţii industriei de turism. Pentru 2018, ministrul turismului estimează o creştere a numărului de turişti pe litoralul romanesc.