Vin ninsorile în România, începând de mâine

În această săptămână, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice. Cu toate astea, ANM anunță că vor veni și ninsorile. În același timp aflăm că regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări. Excendetul de precipitații va fi mai ales în regiunile sud-vestice și la munte.

ANM anunță că vin ninsorile la munte

Deși ANM anunțase că vremea se va răci, conform mediei anuale din această perioadă, anunță că de mâine vor veni ninsorile. Astfel, începând cu data de 17 noiembrie, la peste 1.500 de metri altitudine poleiul își va face simțită prezența. Precipitaţiile în zona montană, vor deveni lapoviţă şi ninsoare.

Pentru cei care se vor avânta la aceste altitudini vă mai spunem că vântul se va resimți  slab şi moderat. Media maximelor va scădea de la 11-12 grade, până la 2-3 grade în weekend. Minimele vor  ajunge sub zero grade începând de mâine. Maximele vor fi cuprinse în general între 0 și 4 grade, iar minimele aproximativ între -6 și -2 grade.

În restul teritoriului vom avea parte de temperaturi scăzute. Nu se vor semnala fenomene de polei sau precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În Moldova, spre exemplu, începând cu 17 noiembrie, se vor resimți -2 grade. Peste zi va avea doar mici variații în jurul valorii de 0 grade. În zona Maramureșului, tot de mâine, minima va depăși ușor 0 grade. Ulterior coborând sub pragul de îngheț și se va situa în general între -1 și -3 grade.