Vin alegerile europarlamentare, PNL în blocstarturi

Încotro, politica?

Sharing is caring!

Anul 2019 este an electoral. Pe 26 mai au loc Alegerile Europarlamentare iar in 24 noiembrie romanii sunt chemati la urne sa isi aleaga presedintele. Si anul viitor vom merge sa votam. Pe 7 iunie se vor desfasura alegerile locale iar pe 29 noiembrie 2020 cele parlamentare. Si pentru ca pana la alegerile europarlamentare mai sunt doar 4 luni, politicienii de la noi au intrat in febra pregatirilor.

Deputatul PNL Dumitru Oprea a declarat pentru postul nostru de televiziune ca lucrurile sunt foarte serioase si chiar in aceste zile se fac multe planuri in partid.

Cum va arata tabloul alegerilor europarlamentare?

Sondajele arata ca, pe regiunile istorice, PNL câștigă Transilvania, PSD câștigă Moldova și Muntenia. Noile partide de dreapta se pare că trag în jos PNL-ul, la un scor de doar 20%. Potrivit studiului pe electoratul din mediul rural, PSD se pare că are cele mai mari șanse, 36%. ALDE se situează la 6%. PNL, la 22%.  La nivel urban, tot PSD se află primul în intenție de vot, cu 31%. PNL scade sub 20%. ALDE urcă la 12%, ceea ce arată că partidul lui Călin Popescu Tăriceanu are electorat dublu în mediul urban față de cel rural.

 

shares