Viktor Orbán: „Ungaria nu poate sprijini prelungirea mandatului președintelui Comisiei Europene!”

Ajuns la summitul UE de două zile, Viktor Orbán a anunțat cu privire la alegerea următorului președinte al Comisiei Europene ca Ungaria nu o va sustine pe Ursula von der Leyen.

„Când a avut loc o schimbare de guvern în Polonia, care a fost întotdeauna susținută de mijloacele statului de drept de la Bruxelles, și au fost făcute o serie de modificări cel puțin dubioase, Comisia Europeană nu a scos niciun cuvânt. Când am întrebat într-o scrisoare dacă ar trebui să facem și noi, maghiarii, ceea ce a făcut noul guvern polonez în Polonia, nici nu mi-au dat un răspuns. Deci, după înțelegerea noastră, președintele unui astfel de comitet nu poate rămâne în locul său”, a spus Viktor Orban.

Acesta a mai spus ca Partidul Popular European (PPE), socialiștii și liberalii au creat o coaliție pentru a numi următorii lideri ai instituțiilor Uniunii Europene si este o coaliție de partide a minciunii și a înșelăciunii.

Acordul a fost stabilit pe bază de părți, nu pe baza programelor, performanțelor anterioare sau planurilor viitoare. Partajarea puterii a fost implementată în mod specific, a subliniat el.

În ceea ce privește președinția maghiară de șase luni a Consiliului European începând cu 1 iulie, acesta a subliniat ca programul Ungariei este despre competitivitate și creștere economică, pe care toată lumea le susține. Ungaria vrea, de asemenea, pace și încetarea migrației ilegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *