Viktor Orban il vede pe Donald Trump drept singurul capabil sa opreasca razboiul din Ucraina

donald trump1

Singura persoana care poate pune capăt războiului din Ucraina este Donald Trump, este de părere premierul ungar Viktor Orbán. În cadrul unui eveniment organizat la Berlin, Orbán a declarat că discuțiile de pace nu ar trebui să se desfășoare între Ucraina și Rusia, ci între SUA și Rusia, iar Trump să conducă negocierile din partea americană.

Orbán a declarat că „ucrainenii au resurse nesfârșite pentru că primesc toate acestea de la americani”, susținând că doar sprijinul militar al SUA va permite Ucrainei să continue să lupte.

„De aceea, americanii trebuie să ajungă la un acord cu rușii. Și atunci războiul se va termina”, a declarat premierul ungar, adăugând că „oricine crede că acest război se va încheia prin negocieri ruso-ucrainene nu trăiește în această lume”.

Însă Orbán nu crede că președintele american Joe Biden este persoana potrivită pentru a conduce negocierile, deoarece Biden a „mers prea departe” cu acuzațiile sale la adresa președintelui rus Vladimir Putin – Biden l-a numit pe Putin „criminal de război”.

„Acest lucru s-ar face foarte greu”, a spus Orbán. „Acest lucru va suna brutal, dar speranța pentru pace poartă numele de Donald Trump”.

Comentariile lui Orbán au fost făcute la o zi după ce s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz la Berlin.