Viktor Orban: „Există două tabere în Uniune, una pro-război și cealaltă pro-pace!”

orban

„Introducerea sancțiunilor nu a pus capăt războiului și nici măcar nu ne-am apropiat de finalul războiului, dar au creat probleme serioase țărilor UE”, a spus premierul Viktor Orbán la Kossuth Rádió Bună dimineața, Ungaria!

„Ne confruntăm cu o iarnă grea, iar între timp veniturile rusești sunt la o înălțime suplimentară, așa că vor putea continua războiul”, a continuat Orban.

Cea mai serioasă parte a sancțiunilor va intra în vigoare luni, 5 decembrie, dar Ungaria a reușit să ramana cuplata la petrolul rusesc, așa că nu trebuie să se ingrijoreze de o lipsă de aprovizionare.

„Problema este prețul, pentru că nu ne putem îndepărta de cresterea prețurilor pe fondul sancțiunilor, așa că așteptăm să vedem ce efect va avea asupra prețurilor intrarea în vigoare a celui de-al nouălea pachet de sancțiuni”, a adăugat Orban.

Pe lângă extinderea sancțiunilor, pe ordinea de zi va fi și dacă să fie prelungite pe cele existente. 

„Există două tabere în Uniune, una pro-război și cealaltă pro-pace. Cei care sunt de partea războiului vor noi sancțiuni, în timp ce, cei care sunt în favoarea păcii cer o încetare a focului”, a subliniat Viktor Orbán. În ceea ce privește menținerea sancțiunilor, Europa trebuie să țină cont de ce înseamnă acest lucru pentru ea din punct de vedere economic.

Viktor Orbán a adăugat: „Așa cum a spus și Emmanuel Macron, nu este o prietenie faptul că americanii vând gaz la prețul de patru ori mai mare, ceea ce arată că Europa este acum pierdută și rătăcită. Până acum, modelul era că rușii furnizează energie, în timp ce noi oferim tehnologie. Majoritatea UE, în special „băieții mari”, au făcut presiuni pentru abolirea acestui model”.