Viktor Orban discurs dur la adresa UE: „In mintea lor nu statele nationale sunt in centrul atentiei ci lumea globalizata iar eroul lor este Soros!”

Intr-un discurs sustinut ieri, Viktor Orban a amintit si despre diferendele cu Bruxelles-ul. Potrivit premierului, cauza problemelor dintre Bruxelles şi Ungaria este că “noi am trăit într-un mod complet diferit” sfârşitul Războiului Rece faţă de ţările occidentale care nu au fost ocupate de sovietici, inclusiv America. Ei nu au trăit într-o dictatură, “noi însă am trăit în ea” şi “nu am primit libertatea, ci am luptat pentru ea”, a precizat Viktor Orbán.

„Războiul Rece a fost câştigat de polonezi, de cehi, de unguri, de germani, de bulgari, de români, de estonieni, de letoni şi de lituanieni. Noi ştim că anticomunismul şi ideea naţională au învins Războiul Rece prin refacerea statelor naţionale. Pe de altă parte, ei consideră că democraţia lor liberală a învins comunismul. În mintea lor, nici acum, nici atunci, nu statele naţionale se aflau în centrul atenţiei, ci lumea globalizată, aşa că, sincer, eroul lor este György Soros”, a afirmat premierul Ungariei.

Acesta a precizat ca Ungaria va lupta pentru copii intr-un referendum programat pe 3 aprilie. “Tatăl este bărbat, mama este femeie, iar copiii noştri să fie lăsaţi în pace”, a declarat Orbán