Viktor Orbán anunta ca nu va fi destula energie: „Europa isi face singura viata atat de dificila!”

Viktor-Orban

Din cauza războiului și a sancțiunilor, există teama că nu va fi suficientă energie în Europa, a declarat premierul Viktor Orbán, joi, la Budapesta. Acesta a subliniat că în prezent există 11.000 de sancțiuni împotriva Rusiei, dar războiul este în desfășurare, iar încercările de a-i slăbi pe ruși nu au avut succes. Pe de altă parte, inflația brutală și deficitul de energie cauzat de sancțiuni ar putea aduce Europa în genunchi, a mentionat Orban.

„In Ungaria, va fi gaz și suficientă energie electrică , adică nu va fi nevoie să închidem nicio fabrică din cauza penuriei de energie. Va fi suficientă energie pentru toată lumea și oricine dorește să investească și să producă aici poate veni să investească aici”, a spus Orban.

El a subliniat că unul dintre obiectivele strategice este acela de a face din Ungaria una dintre cele mai inovatoare economii din Europa, astfel că programele și evoluțiile care duc economia maghiară în această direcție vor fi continuate și consolidate.

El a considerat că „dacă nu schimbăm politica de sancțiuni, situația din Europa nu va fi ușoarăDin motive politice, renunțăm la utilizarea diferitelor surse de energie la rând, iar prin aceasta ne scumpim viața și îngreunăm situația propriei noastre industrii în competiția globalăSunt puține continente într-o situație atât de dificilă ca Europa, dar numai acest continent își face viața atât de dificilă”, a spus Orban.