Viktor Orban: „Al Treilea Război Mondial ar putea să ne bată la ușă! Dacă SUA ar dori pace, ar fi pace chiar în dimineața următoare!”

Premierul Ungariei, Viktor Orbán a avertizat cu privire la pericolul celui de-al treilea război mondial și a îndemnat la o pace timpurie în războiul ruso-ucrainean într-un interviu cu personalitatea mass-media americană Tucker Carlson. El a mai vorbit despre faptul că o nouă arhitectură de securitate ar trebui convenită cu rușii pentru a „a asigura securitate și suveranitate Ucrainei”, dar nu apartenența la NATO.

„Trăim vremuri foarte periculoase. Al Treilea Război Mondial ar putea să ne bată la ușă”, a spus premierul ungar, adăugând: de aceea, trebuie să fim foarte atenți. „Aceasta îi spun mereu Americii, de exemplu la summitul NATO: fii atenta!”

El a explicat: dacă vreo țară occidentală ar trimite soldați pe câmpul de luptă, ar însemna un război direct între Occident și Rusia și atunci ne-am afla imediat într-un al treilea război mondial. Deci, acesta este un moment foarte periculos, a adăugat el.

Argumentând în favoarea păcii, Viktor Orbán a subliniat că o minoritate maghiară semnificativă de peste 150.000 trăiește pe teritoriul Ucrainei. „Soldații unguri mor pentru Ucraina ca cetățeni ucraineni…Pierdem și noi vieți în fiecare zi”, a spus el.

NATO ca instituție spune exact ceea ce spunem noi; deci nu există participare și trebuie să facem totul pentru pace. Totodată, NATO mai spune că țările membre ar trebui să facă tot ce le stă în putință pentru a-i sprijini pe ucraineni, a adăugat el, menționând că, prin urmare, este necesar să se clarifice că, ceea ce se întâmplă în prezent, adică, de exemplu, că politica externă al Statelor Unite sprijină și finanțează ucrainenii, nu este politica NATO, ci politica SUA. Asta e o mare diferenta.

Viktor Orbán și-a confirmat poziția că strategia actualului președinte american, Joe Biden, care vrea să-i zdrobească cumva pe ruși, nu va funcționa. El a explicat: conform acestei strategii, soldații ucraineni luptă, iar anumite țări membre NATO o finanțează cu bani și susțin această luptă cu mijloace militare.

„Noi, ungurii, ne-am clarificat de la bun început poziția: aceasta este o strategie proastă; iar acum, după un an și jumătate de război, este clar că aceasta este o strategie proastă”, a subliniat premierul.

El a declarat: în final, numărul soldaților va conta pe câmpul de luptă. Și rușii sunt mult mai puternici în asta, sunt mult mai mulți, mult mai mulți decât ucrainenii, a adăugat el. „Trebuie să înțelegem că nu îi putem învinge cu metoda actuală. Imposibil. Nu își vor asasina liderul. Nu vor renunța niciodată. Ei vor menține țara unită și o vor proteja ”, a spus el despre Rusia și despre președintele rus Vladimir Putin.

Dacă Statele Unite ar dori pace, ar fi pace chiar în dimineața următoare. Dacă banii și echipamentele nu vin din Occident, în special din Statele Unite, atunci războiul s-a terminat, a spus premierul, subliniind: soluția este în mâinile tale, doar Statele Unite pot face asta, nimeni altcineva, ucrainenii nu pot rezolva asta. Desigur, toate acestea sunt despre ucraineni, nu pot fi ignorați, trebuie incluși, dar factorul real nu este Ucraina, ci voința Statelor Unite, a subliniat premierul.

„Să ne amintim de Trump! Aceasta este singura cale de ieșire”, a declarat Viktor Orbán, comparând politica externă a lui Joe Biden și a predecesorului și contestatarul său, Donald Trump. A sa a fost cea mai bună politică externă din ultimele decenii. El nu a început niciun nou război. S-a descurcat bine cu nord-coreenii și rușii, chiar și cu chinezii. El a urmat o politică care a fost cea mai bună posibilă pentru Orientul Mijlociu – a explicat premierul ungar despre Trump.

„Așadar, Trump este cel care poate salva lumea occidentală și poate omenirea de pe Pământ. Aceasta, aceasta este credința mea personală”, a spus Orban.

La sugestia lui Tucker Carlson că „pare clar că administrația Biden a aruncat în aer Nord Stream, fie direct, fie indirect, Viktor Orbán ne-a reamintit: „Când s-a întâmplat, l-am clasificat drept atac terorist. Acest lucru a fost respins de Germania și Occident. Aceasta este de fapt o dovadă clară a lipsei de suveranitate. Dar asta e treaba nemților, nu vreau să-i critic”, a spus premierul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *