Viktor Orban a anuntat sfarsitul hegemoniei Occidentului si nasterea unei noi ordini mondiale

Viktor Orban a anuntat sfarsitul hegemoniei Occidentului si nasterea unei noi ordini mondiale, în cadrul unei întâlniri anuale a ambasadorilor maghiari la Ministerul de Externe de la Budapesta.

Viktor Orban a anuntat sfarsitul hegemoniei Occidentului si nasterea unei noi ordini mondiale

„Se naște o nouă ordine mondială și situația trebuie evaluată și analizată în mod constant”, a avertizat el ambasadorii maghiari care reprezintă țara în națiunile din întreaga lume.

CITESTE SI: Liderii europeni incearca sa-l induplece pe Viktor Orban sa voteze un acord bugetar istoric pentru Ucraina in valoare de 50 miliarde de euro

Potrivit secretarului de presă, premierul a remarcat încercările unui număr de forțe politice de a împărți economia globală „în blocuri geopolitice” și de a face presiuni asupra acelor țări care au o poziție suverană în acest sens, inclusiv Ungaria. „Există foarte puțin spațiu de manevră în cadrul unui bloc, așa că este în interesul Ungariei să rămână membru al Uniunii Europene și NATO [în același timp] fără a face parte dintr-un bloc. Din acest motiv, vom căuta să ne consolidăm alianțele, cu alte țări suverane”, a adaugat Orban.

Potrivit agenției de presă MTI, la întrevedere, premierul ungar a mai spus că sarcina ambasadorilor este să demonstreze lumii întregi realizările Ungariei pe baza faptelor economice, în loc să atragă atenția asupra potențialelor diferențe de opinie politice cu alte țări. Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *