Viitorul telegondolei din Piatra Neamț stă într-o decizie politică

telegondola3neamt

Fiecare zi care trece adanceste si mai mult situatia critica in care se afla telegondola din Piatra Neamt. Desi trebuia sa fie o investitie care sa atraga turisti si implicit, bani, proiectul este astazi o povara pentru autoritati. Una financiara pentru ca s-au adunat datorii foarte mari, cat si pentru reprezentantii primariei care vor ca obiectivul sa fie preluat in totalitate.

Telegondola din Piatra Neamt a devenit subiect de dezbatere pentru partidele aflate in opozitie. In timp ce datoriile pun presiune pe bugetul local, firma care administreaza telegondola se află acum în insolvență, fiind pe punctul de a i se vinde clădirea.

Andrei Carabelea, primar mun. Piatra Neamț

„De mai bine de 11 sedinte un boicot sistematic asupra unui proiect si asupra celorlalte proiecte care au fost propuse in aceasta perioada din partea opozitiei. Dupa cum stiti prea bine, nu eu am initiat o investitie la Piatra Neamt acum multi ani. Nu eu am propus solutia indatorarii orasului, nu eu am propus preluarea pe baza unei executari silite sunt o serie de pasi si solutii administrative pe care eu impreuna cu colegii din PNL si impreuna cu aparatul de specialitate si cu majoritatea pe care o promovam astazi am identificat aceasta solutie de a eficientiza sa incheiem aceasta poveste trista.”

Cei din PSD spun ca liberalii ar vrea sa inchida telegondola.

Adrian Niță, prefectul județului Neamț

„Cand se pregateste sa se mai inchida cate ceva, conducerea primariei noastre mai pune un banner. Ca si in cazul parcului zoologic, si la telegondola a aparut un banner. Se incearca manipularea pietrenilor prin mesaje lacrimogene transmitandu-se ca telegondola ar putea fi inchisa doar pentru ca cinci consilieri PSD din cei 23 de consilieri care alcatuiesc Consiliul Local nu doresc sa sustina acest proiect care este suspect din punct de vedere moral.”

Datoriile ar fi pana la acest moment de 1,3 milioane de euro.