Viitorul comunei Tomești sună promițător

Investiții noi la Tomești

Adminstratia comunei Tomesti pregateste noi investitii pentru dezvoltarea comunitatii. Dispensar, parcuri de joaca, de fitness si odihna, Casa de Cultura si un nou sediu pentru primarie, sunt proiectele ce urmeaza sa fie implementate la nivelul comunei.

”Lucram de asemenea la construirea unui dispensar in satul Vladiceni, anul trecut am construit dispensar in satul Chicirea. Investiile sunt din fonduri proprii, pana la sfarsitul anului vom finaliza dispensarul in satul Vladiceni , iar anul viitor vom construi dispensar in satul Goruni. Oameniii din cele 3 sate erau nevoiti sa vina la dispensarul comunal, aici langa primarie, cel putin pentru cei din Vladiceni era o distanta foarte mare.”, a declarat Stefan Timofte, primarul comunei Tomesti.

Pe langa aceste proiecte, in Tomesti vor fi reabilitate mai multe obiective importante pentru comunitate.

”Am avut probleme la biserica din sat Tomesti, o turla a suferit probleme din cauza intemperiilor si a timpului, a fost inlocuita, schimbam acoperisul, se lucreaza. O alta lucrare de importanta pentru locuitorii cartierului de blocuri de data aceasta este amenajarea ultimului parc de joaca din cartier si avem acolo 2 parcari pe care sa le amenajam, o parte din lucrari sunt executate, urmeaza sa punem covorul asfaltic.”, a adaugat primarul.

Casa de Cultura care va fi realizata langa Sala de Sport. In plus, noul sediu de primarie va schimba total imaginea comunei.

”Avem un proiect foarte frumos de Casa de Cultura. El este trecut de CTE-ul din Compania Nationala de Investitii. Asteptam sa fie dat Ordin de Ministru sa o scoatem la licitatie pentru a fi construita. Casa de Cultura va fi construita langa Sala de Sport, iar acolo va fi un centru reprezentativ pentru comuna Tomesti si va imbina tot ce inseamna sport, cultura, educatie. Ne dorim sa construim un sediu de primarie, pentru ca aici va ramane un sediu social sau un centru pentru batrani si vom construi un sediu de primarie modern, cu toate conditiile ca cetateanul sa fie primit in cele mai bune conditii si bineinteles, avem 2 seturi de drumuri depuse pe CNI, pe calamitati. Primul set are 5 km de drum, al doilea set are 7 km de drum, in total sunt vreo 15 milioane de euro.”, a completat primarul comunei Tomesti.

O parte din aceste proiecte vor incepe chiar de anul viitor, insa unele vor trebui sa astepte cativa ani pana sa fie realizate.