Viitorii IT-ști se pregătesc într-un laborator de ultimă generație

WhatsApp Image 2022-10-04 at 15.44.44

Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Tehnice „Gh.Asachi” din Iasi are cel mai nou laborator dotat de catre o companie privata. Initiativa a pornit din dorinta de a-i invata pe studenti care sunt cele mai noi tehnologii de operare a sistemelor informationale.

Pentru a putea lucra intr-o companie de IT este nevoie de multa practica, dincolo de partea teoretica. Pentru a veni in sprijinul Facultatii de Automatica si Calculatoare din Iasi, o companie privata a dotat un laborator cu aparatura de ultima generatie. Aici, studentii vor putea invata pe simulatoare procesele tehnologice.

-In functie de programul pe care il implmentam o infinitate de aplicatii. Totul tine de cerintele clientului.

-Pe voi ca studenti cat de mult va ajuta?

-Ne ajuta foarte mult pentru ca eu cel putin am facut practica in domeniu pe timpul verii si tot cu asemenea aparate se lucreaza si este mult mai usor sa ajungem pe piata muncii cu lucruri pe care le stim”, a spus un student de la AC.

Viitorii IT-sti vor invata cum sa opereze cele mai noi tehnologii sub supravegherea profesorilor.

Prin aceasta activitate reusim sa aducem tehnologia la indemna studentilor, care vor fi specialistii de maine”, a spus Cătălin Dosoftei, coordonator proiect.

Pana acum, peste zece laboratoare de la UTI Iași au fost dotate de catre companii private.

Acestea laboratoare, practic, au rolul de a crea specialisti si de a obisnui studentii nostri cu tehnicile care se folosesc in companii”, a declarat Dan Cașcaval, rector UTI Iași.

Acestea prefera studentii instruiti inca de pe bancile facultatii pentru ca se pot adapta mult mai usor in momentul in care sunt angajati.