Vietnamez, filmat cum prepară şobolani în Cluj. Cu el avea şi o pisică moartă

HiiLmcSVkUf_3L

Un vietnamez a fost filmat în timp ce jupoaie şi prepară mai mulţi şobolani. Incidentul s-a petrecut în incinta unei fabrici din Cluj Napoca. Omul avea cu el şi o pisică.

Momentul a fost filmat de un clujean şi trebuie spus că incidentul a avut loc în urmă cu mai multe luni pe platforma fabricii CUG. Claudiu Olenici, reprezentantul Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB), spune că a văzut filmarea şi e mai îngrijorat de faptul că muncitorii vietnamezi veniţi să lucreze în Cluj vânează ilegal păsări.

OPMCB a mers în control la fabrica din Cluj, dar reprezentanţii Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului nu au găsit capcane sau alte probe incriminatorii pentru a putea încadra faptele şi a aplica eventuale măsuri. „Am înțeles că acolo fiind o fostă fabrică de confecții metalice, ei și-au confecționat cuștile din sârme. Cuștile au un mecanism de declanșare când intră animalul. Am fost într-o razie, dar din păcate nu le-am găsit capcanele. Sunt foarte bine ascunse. Ei sunt foarte precauți”, a declarat Claudiu Olenici, potrivit Adevărul. Acesta a mai precizat că dacă vor fi găsite probe, acestea vor fi oferite poliţiei pentru a deschide dosar penal pentru braconaj.

Acest caz nu este unul singular. În 2020, un localnic din comuna Gilău a alertat poliţia după ce i-a dispărut câinele. Acesta i-a suspectat pe muncitorii vietnamezi care lucrau în zonă că i-au furat animalul şi l-au omorât. În urma unor razii, poliţiştii clujeni au descoperit în frigiderul vietnamezilor resturi de carne pe care le-au trimis la laborator pentru expertiză.