Vietile oamenilor decise din pix. Guvernul a sustinut finantarea metroului din Cluj in locul tronsonului Motca – Tg. Frumos – Letcani

Activistii pentru autostrada A8 au cerut de anul trecut ministrilor Drula si Ghinea ca tronsonul mortii Motca – Tg. Frumos – Letcani sa fie finantat prin PNRR dar a fost preferat metroul din Cluj.

„Am prezentat si o analiza in acest sens”, a precizat Catalin Urtoi care a atasat si o poza cu documentul tinut in mana de fostul ministru Ghinea. Acesta a precizat ca ieri au fost purtate noi discutii la Ministerul Transporturilor, marcate de tragedia de pe drumul european.

„Intrebarea care se pune este ce vom face în continuare! Până în 2026, județul Iași nu va avea nici o autostradă! Ce facem până atunci? Soluții urgente pentru eliminarea acestor evenimente tragice. Finalizarea SF-ului și Proiectului pe tronsonul Motca – Letcani – Ungheni, pentru a fi introdus la finanțare prin POT – Programul Operaţional de Transport”, a amintit Catalin Urtoi.

Acesta a mai precizat ca actualul ministru al Transporturilor a gasit destule blocaje in privinta dezvoltarii proiectelor de infrastructura din Moldova.

„A promis continuitatea proiectelor așa cum le-a găsit și nu a blocat nici un proiect din Moldova. Sunt blocaje cu proiectanții pe proiecte semnate în timpul miniștrilor Cuc, Bode și Drulă, iar asta o demonstrează documentele. Azi am asistat la o ședință de două ore, unde MT împreună cu cei din CNAIR și toată echipa decizională din MT au întors pe toate fețele situația unor proiectanți care blochează anumite proiecte. Situația actuală nu este simplă. Eu îi susțin acțiunile actuale până la proba contrarie”, a precizat Catalin Urtoi.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!